torstai 5. syyskuuta 2013

Vaikutteet suhteissa

Niin ystävyyssuhteissa kuin seurustellessakin on tyypillistä, että toisella on hyviä ja huonoja puolia. Hyvistä haluaa saada vaikutteita, niitä ihailee, mutta mikä on sinulle haave, on toiselle vain arkea, niinpä haavehuippuhetkien sijasta saat vaikutteena jotakin "Tämä on tällaista tavallista vain" mutta joka tosiaan nostaa taitotasosi haavetasolle mutta niin että tuo haave on arkea eikä huippujuttu. Vain reheviltä ihmisiltä tulee taidon mukana hyvä olo, tunne sisällyksekkäästä elämisestä, kuivilta ei kuin kituuttamista, yleensäkin rehevät ovat monin verroin taitavampia kuin kuivat, jotka yleensä pystyvät vain perustásoiseen parhaansa yrittämiseen eivätkä näkökulman valintaan, taidolla hienosteluun ja elämänviisauteen sekä onneen.
Huonoista vaikutteista haluat eroon: "Ai tää on toto, enpä ota siitä vaikutetta vaan teen omalla tavallani, kun se on parempi." Niinpä suhteet eivät ole vaikutteiden osalta omalla painollaan tulevia vaan sinun tietoisen tavoittelusi tulosta. Ja niinpä suhteet ovat aina eriparisia, kun sinulla on eri vahvuudet, joista tuo toinen haluaa ottaa mallia, omalla tavallaan eikä niin kuin sinä ne hahmottaisit mielestäsi kätevästi.



26.4.2022   Selventäisin, että toisen taitoja ei opi vaikytteiden myötä vaan ne vaativat tavallista opettelua palkon. Mutta lahjakkuuksia oppii vaikutteiden myötä : mihinnkeskittyä ja mijin tapaan, mitä elämänviissutta nostaa ohjenuorakseen, miten olla virittynyt tekemusentavaltaan, millainen on elämäntapa ja tuon tekemisen osa kokonaisuudessa. Luultavasti lahjakkuuksia voi oppia myös sellaiselta, joka on harrastanut hyvällä tavalla tehden, vaikkei aljn pitäen olisi ollut niin lahjakas. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti