maanantai 16. syyskuuta 2013

Kuka tarvitsee millaistakin huomioonottavaisuutta

Toisten huomioon ottamisesta on monta yleistä väärinkäsitystä, jotka kaipaavat kovasti korjaamista:

Pulassa olija ei tarvitse sitä, että kannat hänestä huolta tai ajattelet häntä, olet herkkä tai tunteva, vaan pulassaolija tarvitsee, että huolehditaan hänen elämänsä pääasiat ok tolalle, oli se vaikeaa tai helppoa, mutta työmäinen asioiden kuntoon saamisen kannalta riittävän huolellinen käytännön toiminta riittää, kunhan käytät hänen näkövinkkeliään sen verran, että ymmärrät, mikä hänelle on tärkeää ja mitä sinun ei tarvitse niin huolehtia kuntoon. Esim. vastasyntyneet ja lapset ym. armoillasi olevat.

Herkkyyttä sinulta odottaa sinua taitavampi, jolle pienetkin lipsahduksesi näyttävät vuorien suuruisilta katastrofeilta, joiden kaltaisia hän ei itse tuota koskaan ollenkaan. Esim. naiset.

Tuntevuutta sinulta odottaa henkilö, joka itse on tunteiden kanssa toimeen tuleva ja tunteiden avulla ajatteleva tai arkensa tunneälyllään huolehtiva. Tunneälyltään pönttö haluaisi sinun heittävän tunteet roskiin. Esim. elämänviisaus versus insinööritaito ja tietokoneet.

Sinun läheisesi, joilla on vahva tunteenomainen sosiaalinen tai seksuaalinen side sinuun, toivovat, että sinä ajattelet heitä ja muistat heitä tuntein sekä ryntäät auttamaan, jos he jossakin apua tarvitsevat.

Ne, jotka toivovat sinun käyttävän tiettyä näkökantaa tai maailmankuvan puolta, yleensä muistuttavat sinua sen tarpeellisuudesta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti