lauantai 26. syyskuuta 2015

Nais- ja miespuolisesta seurasta

Käsittääkseni miehet ovat usein seuraa pitäviä, pitävät miesporukoissakin seuraa toisilleen ja ovat laiskan tyytyväisiä oloonsa.
Naiset taas tuntuvat tekevän tarkkuustyötä ja käyttävän paljon hienomotoriikkaa, mutta luonnolliseen tunnelmatajuiseen tapaan eikä näköaistinvaraisesti kuten naisellisuudesta irti sanoutua haluavat miehet. Naiset tuntuvat usein matkivan miesten tekemisentapoja näiden seurassa ja ehkä muutenkin. Se on huono, kun noin matkitut naistasoiset puolet miehistä ovat usein sellaisia, jotka pyrkivät olemaan erilaisia kuin kaikki tuntemansa naiset, myös erilaisia kuin naisten miesmäisimmät puolet. Yleensähän toisia matkimalla voi oppia taitoja ja lahjakkuuksia, mutta jos ei suostu käyttämään samoja perusvalintoja, niin on kyllä irti sanoutuva tai liian erilaiseen tykästynyt, liian erilaiseen päin mukavuudenhaluinen ollakseen takaisin päin matkimisen arvoinen. Miehissä ei ole tervehenkistä tuo naisten taitotason tavoittelu vaan tervehenkisesti omalla tasollaa n sovussa yhteiskunnan kanssa tekeminen, ikään kuin tekeminen perusmuodossaan, missä esim. suurimpiakin lihasryhmiä kuormittava käytännön tekeminen on elämän perusvirtaa ja olisi vapaamuotoisesti tehtynä naisten elämänlaadulle hyväksi.
Isompien kokonaisuuksien kuntoon huolehtimisessa olisi hyvä olla tervehenkinen elämäntapa yhtenä piirteenä. Status, asema menee kai kaikkien tunnistamien piirteiden mukaan, siis osin sen mukaan mitä on ääneen helposti ymmärrettävästi joku sanonut. Siksi perustasosta huolehtiva saa usein enemmän asemaa kuin fiksu tai taiten tekevä tai tunteva, joiden tekemiset ovat hankalampia arvioida jollakin koulutuksenomaisella skaalalla. Siksi kapulakielisyyden taito usein tuo asemaa, kun se kääntää koulutusta muistuttavalle kielelle omakohtaisesri osattuja juttuja. Liian vaikeasti arvioitavat asiat usein menevät kokonaan ohi, vaikka voivat taitoina pelastaa milloin minkäkin pointin noin niin kuin palveluksena tai löydettynä yksityiskohtana.

Jos ja kun miesten kestokyky on isompi kuin naisten, niin kai käy niin, että nainen on tyytymätön elämäänsä jotenkin ja ottaa mallia elämäänsä kovin tyytyväisestä sopivalla tavalla suuntautuneesta miehestä ja eksyy niin tekemisiin jonkin oman osaamisensa alkeisversion kanssa, joka ei riitä tekemään naista onnelliseksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti