lauantai 19. marraskuuta 2016

Heilansa kanssa toimeen tulemisesta

Jotkut tuntuat ajattelevan, että näteille on eri lokero, paljon etuja, mutten ole huomannut sen olevan niin vaan kukin rakentaa lokeroa itselleen ja sitten jos on lievempi versio jonkun toisen hyvistä puolista tai tunnusomaisista piirteistä, niin voi tuon toisen siivellä saada hiukan hänenlaistaan elämää. Ne, jotka ovat kyllin samanlaisia tai kyllin paljon heikompia taidoiltaan, pitävät siitä, ja monet muut haluaat mieluummin oman lokeron, omalle luonteenlaadulleen ja harrastuksilleen. Mutta voiko olla, että moni tuumii, että on hienoa, kun on ylipäätään mies, mutta valittaa sitten samaan hengenvetoon, että kun minulla ovat aina niin hankalia olleet nämä miehet, miksi sinulla parempia. Jos mies on hankala, hän ei pidä sinua superhienona vaan vähemmän kiinnostavana ja on siis väärä mies sinulle, kun laiminlyö sinua. Oikeanlaisen miehen löytää kiinnostumalla vuoronperään monesta: kun jäit pyörittelemään mielessäsi miesystäväehdokasta, niin millaiseksi elämäsi meni: tuliko käytännönläheisemmäksi, huterommaksi, pätemisenhaluisemmaksi vai mitä, sellainen hän on suuntautumiseltaan, ja mitä ovat nuo asiat tavallisen objektiivisen maailmankuvasi mittapuulla, jotta tunnistaisit mihin olisit hänen myöt'nsä joutumassa. Jos ajattelet, että mietin tätä miestä tänään ja sitätoista huomenna, niin se ei onnistu, vaan haaveet, suunnitelmat yms vaikuttavat jo heti eli mietitkin tänään kahta, vaikutus tulee kahdesta vaikka luulet kentyies että vain yhdestä. Mutta jos huomaat toisessa liian huonon puolen, niin voit kenties tiputtaa änet pois, tai tiputtaa jo siksi, että toinen on komeampi, ja kiinnittää huomiosi parempaan ehdokkaaseen. Kanssa tuo,e ttä laiminlyökö, niin jos olet hänen kanssaan tekemisissä, niin jäätkö jalkoihin vai sujuuko elämäsi kivasti, se kertoo hänen vaikutuksestaan, hänen motivaatiostaan sinun suhteesi.

* * * 28.4.2017 Lainaus kirjoituksestani terveistä elämäntavoista http://opisuomalaisuus.blogspot.fi/2014/03/terveet-elamantavat.html

"233. Oma näkökulmani tapasi pääkaupunkiseudulla Suomessa saada naisten ja miesten välit toimimaan kivasti niin, että naisilla oli luonnostaan hyvä asema, mutta naisten taitoihin (ks. http://pikakoulu.blogspot.fi järki- ja älykäsitys) ja kunkin yksilön elämänviisauteen perustuen eikä sosiaalisena määräysvaltana, seksuaalisina soppina tai toisten kasvattamisena. Sen sijaan ajattelin, että yhteiskunnan sivistys kasvattaa yksilöt ja pelisääntönä olisi oltava "Elä ja anna toisten elää" sekä terve järki ja realistinen käsitys kunkin taitotasosta sekä tervehenkisyys, terveet elämäntavat ja asiakommunikaatio, niin kuin pääkaupunkiseudulla oli tapana. Eli kunkin mieltymysistä määräytyisi, mitä hän puuhailee, mutta että rakentavasti pitää käyttäytyä. Seksuaalisuudessa samat pelisäännöt, siis mm "Elä ja anna toisten elää" kaikkia vaikutusalueella olevia kohtaan sekä vastuuntunto ja rehellisyys ainakin tärkeissä asioissa."

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti