keskiviikko 13. heinäkuuta 2016

Seksuaalisuus syynä vaiko pikemminkin parisuhdeaie

Jotkut miehet eivät taida ymmärtää, mitä tarkoittaa, että joku teki jotakin seksuaalisuuden vuoksi. Se on siis tilanteen kuvaus, jonkin tapahtuman kuvaus eikä tee moista käytöstä moraalisesti oikeutetuksi, mutta toisaalta voi olla, että kyse on kummallaekin isosta asiasta ja siitä seuraa oikeutus teolle.
Se, että tekee jotakin seksuaalisuuden vuoksi, on joskus hetkeen liikaa mukaan menemistä, mutta useimmiten on ihan vain kyse siitä, kenet saa puolisokseen loppuelämäkseen, ja tilanteet menevät niin nopeasti ohitse, että on tartuttava niihin panostaen.
Eri ihmisten parisuhteet ovat erilaisia, he saavat niistä eri asioita, mikä isolta osin johtuu siitä, millaisia he ovat luonteenlaatuina, sosiaalisuudeltaan ja taidoiltaan. Jos joku on yrmeä muita kohtaan mutta heittäytyy yleisesti huomaavaiseksi parisuhteen aikana niin häntä ohjataan moisille uomille, kun taas yleensä samalla tavalla käyttäytyvää ei niin ohjailla. Jos joku saa tukea paristaan, hän itse ohjautuu parisuhteeseen päin. Ja moni viihtyy kun on mukavaa seuraa.
Monen tavoite on saada lapsi tai kaksi lasta, joillakin enemmänkin tai niin monta kuin vain voi. Ne ovat niitä elämän isoja päämääriä, jotka määräävät paljolti elämän seuraavua kymmeniä vuosia. Siksi jokin muuasia voi unohtua tai jäädä syrjään, kun on puolisoehdokas tai seksuaalinen syrjähyppy näkyvissä.
Eri ihmisillä on eri taktiikka metsästää puolisoa tai paria. Joku yrittää hurmata mahdollisimman monta ollaakseen komea tai kaunis. Toinen etsii ystävyyttä ja sitä kautta parisuhdetta. Kolmas vasta kokeilee, missä vikana on kai, että pitäsi etsiä parempaa elämää, enemmän itselle kamalan viehättäviä uomia elämälleen, eikä vain niiden kulisseja kuten joihinkin ammatteihin ihastuessa ehkä helposti käy.
Kaikkia kai patistetaan ainakin jonkin verran seksuaalisuuteen päin. Siinä ei ole välttämätöntä naida vaan löytää positiivisia kohtaamisia, ystävällisiä suhteita, toimeentulevuutta, itseluottamusta, ihmissuhdetaitoja siltä pohjalta, että tulee juttuun ihmisten kanssa ja osaa löytää itselleen kivaa seuraa. Ja kanssa se, etteivät toisten samanikäisten elämän pääkuviot ole aivan vieraat tai keinotekoisen väkerretyt, vaan olisi jotakin omaa samansuuntaista kokemusta itsellä ihan tervehenkisesti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti