perjantai 20. toukokuuta 2016

Komeammaksi oppimisesta

Moni nainen kai haluaisi laulajan tai muuten taitavan, elämänviisaan ja tuntevan puolison, muttei niitä ole niin montaa. Mutta siltä osin kuin poikamies allekirjoittaa tuollaisia piirteitä hienoina, niin voiko hän oppia niitä ja olla sitten osin vanhanlaisensa niin kuin omalle luonteelle on hyvä ja osin muun muassa tuolla tavoin hieno? Voisi kai ja ehkä osaisin neuvoakin, että miten, kun olen jo kirjoittanut paljon taidoista ja tunteiden ja järjen yhteydestä. Toisaalta ihminen kehittyy luontevasti, vaalii hyvin, vaalii lopun ikäänsä ja viihtyy parhaiten sellaisessa elämässä, mikä hänellä on itsellään haaveenaan, erityisesti arvostaminaan piirteinä, joiden seurassa aina viihtyy. Eli naista ei kannata lähteä metsästämään itselle luonnottomalta suunnalta vaan vain sen matkan päästä vanhoista piirteistään kuin itselle luontevaa on, oma mieliteko on.

Taidot ovat kiinni tekemisentavasta ja arvoista: siitä, mitä vaalii, mitä huomaa ja minkälaisille asioille ja tekemisille on virittäytynyt. Vanhoilta uriltaan joustamatta voi oppia jonkin verran taitoja ja jos haluaa muuttua ihmisenä johonkin suuntaan, kiehtovissa asioissa lahjakkaammaksi, niin samantyyppisellä isolla muutoksella voi oppia paljon lahjoja ja muutta elämäntapaansa. Katso http://nopeaoppisuus.blogspot.fi . Ammatteja on monia, ja niillä kullakin on kannattajansa ja ihailijansa, sama harrastuksilla ja elämäntavoilla sekä elämänarvoilla. Tärkeää on löytää itselleen sopivat ja niiden oikeudenmukainen paikka maailmassa, niin on siinä hyvä elämän ja paikka yhteiskunnassa, sopu maailman kanssa sellaisena kuin on.
Tunteet kertovat, miten elämä ja tekeminen sujuvat, esim. onko kengässä kivi, joka haittaa kävelemistä. Parisuhteessa on tärkeää elää "Elä ja annatoisten elää"-ohjeella, ks. http://opisuomalaisuus.blogspot.fi/2013/11/ela-ja-anna-toisten-elaa.html ja ymmärtää toisen ilamisemista tunteitsa hänen mielipiteensä asioista, tekemisistä, valinnoista yms. Suuret tunteet kertovat elämäntilanteen ja maailman suurista linjoista. Tunteiden kanssa elämisestä katso http://savolaisuudesta.blogspot.fi/2016/04/suurista-tunteista.html ja tunteet työelämän näkökulmasta http://workandfreetime.blogspot.fi e-kirjoineen. Tunteiden rationaalisuudesta ajattelukurssissani http://pikakoulu.blogspot.fi/2011/11/ajattelukurssi.html , engl. tekstissä http://pikakoulu.blogspot.fi/2013/08/fitting-thinking-and-feelings-together.html ja videosoittolistalla (enimmäkseen äänettömiä tekstivideoita) https://www.youtube.com/playlist?list=PL5413BA37709C0F53 (en tiedä, toimiiko linkki, osoite on http://www.youtube.com/khtervola josta valittava "soittolistat" ja niistä Rationality of feelings and instincts).

(28.1.2017   Oiskohan tuollanen kans' http://akvarelliblogini.blogspot.fi/2017/01/puun-veistamisesta.html )
(toukokuussa.2018  
Lastulintu, aika turvallinen tekotapa http://tunteetjatekemisentapa.blogspot.fi/2018/05
/lastulinnusta.html
Luulen, että lastulinnun tekeminen on hyvä tapa olla komea, ei siksi, että se kuuluisi vain miehille tai olisi harvinainen taito vaan siksi, että on kiva, kun oma mies on käsistäänb kätevä ja ihan hyvällä osaamisen tasolla. Lisäksi puutöissä oppii ajattelukyvyn ja taitojen kannalta hyviä perushahmotustapoja (näköaisti, esineiden muoto ja mittasuhteet sekä niiden muutokset, kun tehdään jotakin) ja arkijärkeä, toimivia ratkaisuja. Lisäksi puu on kiva materiaali. )
 (Laulutadon oppimisesta http://musiikkipaivakirja.blogspot.fi/2016/08/16-elokuuta-2016-harmonisesti-yhteen.html
Laulu ja musiikki hahmottavat elämää kokemuksellisesti, tuovat käyttöön paljon laajemman ja paremman sanaston ja laajemman ja paremman elämänymmärryksen kuin pelkät mittamäärät yms. Lisäksi juuri tässä palasessa laulutaidon oppimosta on asian hangen ja idean tavoittamisesta pelkän kaavamaisuuden sijaan, mikä on hyvä oppi moneen, sekä oman toimeentulevuudenvireen tuomista yhteispelin yhdeksi uomaksi.)

3.6.2018   Jos osaa onnistua ostoksissa paremmin, vaikkapa vähävaraisen ruokaostoksissakin, niin se on vähän niin kuin olisi rahan puolesta paremmat oltavat. Blogini ostoksissa onnistumisesta yms http://asiakkaanavain.blogspot.fi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti