sunnuntai 26. huhtikuuta 2015

Feminiinisti, maskuliinisti vai puolivälin kannattaja

Eikö "-ismi"-pääte sanassa tarkoita kyseistä sanaa ideologiana. Eli feminismi olisi naisten jutuista ja naisnäkökulmasta, naisten arvoista kiinnostumista, niiden kannattamista kenties suureen ääneen. Vähän niin kuin naisvalta tai matriarkaatti.
Mutta useimmin olen kuullut termiä "feminismi" käytettävän siitä, että naisia miesten töihin, miesten ammatteihin, miesten rinnalle. Eikö se olisi jotakin sellaista kuin "maskulinismi"?
Perinteisen roolijaon kannattaminen, naiset naisina ja miehet miehinä, kukin yksilöllisen luonteensa mukaan, olisi "perinteismi" tms., kenties sovinnaisuus-ismi eli "sovinismi". Miksi ihmeessä sovinnaisuus tarkoittaisi, että naisten olsi oltava miesten vallassa, jos kerran naiset ovat ymmärtäväisempiä ja enemmän suuria sosiaalisia ja elämänviisaudellisia kysymyksiä hallitsemaan kykeneviä?
Voisiko näitä ottaa yksilön omia toiveita kuvastavina termeinä eikä kannanottoina yhteiskunnassa kaikille pakollisiksi vaadittavista linjauksista? Että osa niin naisista kuin miehistäkin on feminiinisiä ja osa niin naisista kuin miehistäkin on maskuliinisia esim. toiveammattinsa, ajattelutyyppinä ja arvojensa osalta. Silloin maskulinisti sanoisi koko ajan että mies sitä ja mies tätä ja puhuisi miesvallasta, mutta tarkoittaisi oikeastaan itsensä kaltaisten eli maskuliinisten valtaa, tai siis käytännössä heidän oikeuttaan elää onnellisina maskuliinista elämää maskuliinisin elämänkuvioin. Ja feminiinisti puhuisi naisten viisaudesta ja siitä, miten yhteiskunta on naisten varassa ja miten musikkaliset miehet oavt fiksumpia kuin muut miehet, mutta oikeastaan vain toivoisi saavansa elää feminiinistä elämää feminiinisissä elämänympyröissä, missä naiset/feminiiniset päättävät feminiinisiä vahvuuksia vaativat asiat yhteiskunnassakin. Ja jollekin sitten sopisi välimuoto ja hän puhuisi tasa-arvosta.
nimimerkki Feminiinisti

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti