lauantai 10. marraskuuta 2012

Parin löytämisestä

Suurin piirtein ihannepari löytyy helpommin kuin joku vain, sillä et ole kaikkien kanssa yhteensopiva mutta juuri sinuntyyppistesi kanssa kylläkin. Mieti siis, mikä on ihanne-elämäntapasi ja omaksu se käyttöön parhaasi mukaan jo etukäteen:
Missä haluaisit asua: millainen seutu, kerros- vai rivitalo, millainen meininki, kaikki tip top vai hujan hajan, kissa vai koira vai ei lemmikkejä missään nimessä,...?
Mitä ammatteja arvostat eniten ja mitä inhoat: pörssimeklari vai kukkakauppieas vai?
Millaiset sosiaaliset suhteet haluat: muodolliset, keskustelevaiset, bailaavat,..?
Halauatko lapsia ja millaisella meiningillä heidät kasvatettaisiin?
Millaiset ovat elämäsi arvot, meininki, mieltymykset, inhon ja kauhun aiheet, millainen ystäväpiiri,...?
Missä olet eloisa ja missä asioissa taas haluat rauhallisuutta?
Jos arvot synkkaavat, pari tulee toimeen luonnostaan, etenkin jos mieltymykset ovat samanlaiset. Kovin huonosti arvoiltaan yhteen sopivan kanssa ei tule juttuun. Jos tavoitteista ja arvoista ollaan yhtä mieltä, ollaan matkalla samaan tavoitteeseen ja niin tullaan juttuun, vaikka jompi kumpi tai molemmat olisivat vielä kaukana haaveistaan. Itsenäinen omilla jaloillaan seisominen ja omien mieltymysten mukaan ethty ammatinvalinta, sekä asuinpaikan, harrastusten ja ystävien valinta auttavat tunnistamaan millainen itse on ja kenen seuraan sopii - auttavat myös pariehdokkaita tunnistamaan todellisen itsesi olosuhteiden muovaaman kuoren alta parinvalintatilanteessa ja myöhemmin parisuhteessa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti